Det stora och det lilla

Nov - 18 2015 | By

Med tanke på hur mycket som händer i världen just nu, där det mesta är mörker, så har jag svårt att veta vad jag ska skriva om. Antingen känns det alltför stort och är saker som det skrivs om på tusentals, tiotusentals, olika ställen. Ofta ytligt men ibland med mera djup. Eller så känns det som om det inte finns någonting att säga. Den som inte redan förstått vidden av flyktingkrisen och att den som inte vill hjälpa till knappast kan kallas mänsklig kommer ändå aldrig att förstå. För vad finns egentligen att säga.

När såg det senast så här mörkt ut för världen? Under kalla kriget balanserade visserligen världen på en knivsegg, men trots Vietnamkriget och kriget i Afghanistan så utvecklades aldrig det varma kriget till ett kallt krig. Mänskligheten lärde sig att leva i skuggan av risken för ett kärnvapenkrig. Just nu känns det inte som om det finns några lösningar, men man måste ändå hoppas att de finns där.

Det personliga livet
Därför tänker jag skriva om någonting helt annat den här gången. Inte för att vända världen ryggen, utan för att jag tror att det krävs att vi även när det ser mörkt ut kan tänka även på annat. Vi som personer behöver göra vårt bästa för att må bra i det lilla för att kunna orka göra skillnad i det stora. I början av året, när världen inte såg FULLT så mörk ut (dock fortfarande mörk) så skrev jag en del om träning och att jag börjat spela tennis med några väninnor.

Det har jag fortsatt med och det hjälper verkligen. Motionen gör att kroppen hålls i gott skick vilket ger mig energi, och dessutom får jag en ursäkt att träffa mina väninnor några gånger per vecka, så att vi kan prata om lite allt möjligt. Men det räcker inte riktigt, jag känner att jag behöver ta ännu bättre hand om mig själv för att få kraft och styrka.

Kost och näring
Träning är bra men det är också viktigt i att vi får i oss rätt sorts näringsämnen, och tillräckligt av dem. Det är någonting som jag inte alltid är så bra på; alltför ofta så slänger jag bara ihop någonting, eller äter några mackor, eller värmer färdigmat i micron. Varierad och hälsosam kost? Kanske inte riktigt, min kostcirkel liknar nog mer än pizza än något annat….

Men det håller jag på att ändra nu och inspirationen kommer faktiskt från en inredningsblogg, Inredning med Emma. Det är en blogg jag följer sporadiskt och nu upptäckte jag att hon i augusti skrev om näring och hur viktigt det är att vi tar hand om våra kroppar. Speciellt skriver hon om Omega 3, en fettsyra som är viktigt för hjärta, kärl och kolesterol och mycket annat, och som det finns mycket av i fisk, som jag inte gillar. Därför tänker jag följa Emmas råd och börja med Omega 3 som kosttillskott. Hellre det än att börja äta fisk; fisk är någonting som jag aldrig lärt mig tycka om, förutom fiskpinnar som nog inte räknas!

Write you response
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *